Forum

Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

Bitcoin czy warto inwestować

Witam.

Wiadomo, że jakiś czas temu inwestycja w bitcoina to był złoty interes, kiedy kosztował on kilkaset dolarów. Jednak mam dylemat. Czy w dzieisjzych czasach w roku 2019 nadal jest sens inwestować w bitcoina? Jego cena aktualnie kręci się w okolicach 10 tysięcy dolarów, tak więc żeby zyskać 100% musi on urosnąć aż do 20 tysiecy. Co o tym myślicie ?

W pewnym sensie tak, ale pozwól mi wyjaśnić.

Bezpośrednie inwestowanie w Bitcoin jest obecnie nieco ryzykowne, ponieważ wzrósł on o  300% w ciągu ostatnich 6 miesięcy. Kupowanie na szczycie zwykle nie jest dobrym pomysłem.

Jasne, bitcoin może wzrosnąć do 20 000 USD, ale w krótkim okresie (3 miesiące) po głębokiej analizie mogę zauważyć, że 8 000 USD jest znacznie bardziej prawdopodobne. Byłoby po prostu dziwne, gdybyśmy nigdy więcej nie zobaczyli 8000 $ za Bitcoin.

Biorąc to pod uwagę, widzę duży potencjał dla altcoinów w perspektywie krótkoterminowej, ponieważ altcoiny są nadal w tej samej cenie, jak wtedy, gdy Bitcoin miał około 4000 $.

Dlatego kupowanie Bitcoinów może być dobrym pomysłem, ale tylko wtedy, gdy bezpośrednio umieścisz je w altcoinach.

Wpisy na forum dyskusyjnym BitcoinAltcoin.pl stanowią wyraz osobistych opinii i poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży kryptowalut i innych instrumentów finansowych. BitcoinAltcoin.pl nie ponosi za nie odpowiedzialności.